Huidige bewoners Bruilweering mogen op volkstuincomplex blijven wonen


20 Bewoners die nu in een tuinhuisje wonen op volkstuincomplex Bruilwering mogen daar blijven wonen. Dat staat in het ontwerpbestemmingsplan Bruilweering dat B&W op 22 september hebben vastgesteld.

Met het plan willen B&W de huidige situatie beschermen. Bruilweering is belangrijk voor de recreatie, de groenstructuur en de ecologie. Op een aantal plekken wonen mensen permanent. Zij hebben een gedoogbeschikking gekregen. Dit betekent dat ze hier mogen blijven wonen. Na een verhuizing mag
er op hun adres echter niemand intrekken.

Beleid
Het beleid om permanente bewoning niet toe te staan, blijft namelijk gewoon van kracht. Dat beleid geldt omdat groen en ecologie anders teveel worden aangetast. Ook zijn veel tuinhuisjes niet geschikt om in te wonen.

Riolering
Het volkstuincomplex is onlangs aangesloten op de riolering van de gemeente. Ook zijn er nu parkeerplekken voor bezoekers langs de Bruilweering en de Piccardtlaan. Bovendien is het volkstuincomplex nu beter bereikbaar. Een deel van de huizen werd de afgelopen jaren teruggebracht tot de formeel
toegestane omvang.

Waardevol
Bruilwering behoorde tot het eind van de vorige eeuw bij de voormalige gemeente Eelde, nu gemeente Tynaarlo. Sinds 1998 valt het gebied onder de gemeente Groningen. B&W vinden Bruilweering een waardevol groen lint tussen het Stadspark en de buitengebieden.

Besluitvorming
De inspraak voor het bestemmingsplan is geweest. Het plan ligt binnenkort ter inzage waarna het voor vaststelling naar de gemeenteraad gaat.



Gepubliceerd op: 23-09-2015 14.50 uur; Laatst gewijzigd op : 23-09-2015 15.07 uur