GROEN Alkmaar wordt GROEN, GROENER, GROENST! - Gemeente Alkmaar (per..


Groen en duurzaam evenement op 27 september op het Canadaplein

23 SEPTEMBER 2015, ALKMAAR

Samenvatting

Duurzaamheid en groen zijn hip en dat is maar goed ook. Want samen kunnen we onze omgeving een stuk groener maken: letterlijk en figuurlijk. Van een groene buurttuin tot een duurzaam wijkcentrum, Alkmaarders steken steeds meer de handen uit de mouwen om zelf een belangrijke bijdrage te leveren
aan onze gemeente. Op 27 september wordt er daarom een speciaal evenement: `GROEN Alkmaar' georganiseerd om te inspireren en te informeren over deze onderwerpen.

Duurzaamheid en groen gaan op GROEN Alkmaar hand in hand. De gemeente Alkmaar presenteert een heel aantal groene en duurzame Alkmaarse organisaties en gaat met bezoekers in gesprek over inspirerend groen- en duurzaamheidsbeleid.

De aftrap van het evenement zal om 12.00 uur gegeven worden door wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) en wethouder Groen Anjo van de Ven (OPA). Ook kunt u met de wethouders in gesprek om mee te denken over een groenere en duurzamere stad.

Een bomvolle groene dag
Op GROEN Alkmaar kom je alles te weten over groene energie, groene planten, groene daken, groene schoolpleinen, groene wijken, groen afval, groen vervoer, groen geld en nog veel meer.

Ook kun je zelf een lekkere groene bio-pizza bakken, kun je spelen op het groene grasveld op het plein en kan iedereen creatief aan de slag met afval.

Oogst
Het thema van GROEN Alkmaar is dit jaar OOGST, een thema dat op allerlei manieren valt in te vullen. De OOGST uit de (groente)tuin is niet moeilijk te benoemen: dat zijn de bloemetjes, de bijtjes, de worteltjes, de bietjes en de tomaatjes.

Maar wat is de OOGST van spaarlampen, zonnepanelen of dakisolatie? Daar krijg je ook antwoord op! GROEN Alkmaar is het stadsfestival waarop iedereen kan zien en ervaren hoe inspirerend, besparend, verrassend, lekker en innovatief GROEN kan zijn.

GROEN Alkmaar informeert, enthousiasmeert en zet aan tot actie en is een initiatief van de Gemeente Alkmaar.

GROEN Alkmaar

Datum: zondag 27 september 2015 --van 12.00 tot 17.00 uur

Locatie: op en rond Canadaplein, Alkmaar

0 0 0

Afbeeldingen

* Download' href='/images/180131' id='image_180131' rel='nofollow image_gallery' title='NW beeld GROEN Alkmaar2 (1).jpg'>
180131 nw%20beeld%20groen%20alkmaar2%20(1) d4ceaa medium 1443014736

Woordvoerder

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55