Druk weekend op Haagse wegen


23 september 2015, 15:57

Het wordt dit weekend vervelend om Den Haag met de auto te bereiken. Door het samenvallen van de Tinadag en de afsluiting van twee belangrijke toegangswegen is de stad zaterdag en zondag slecht bereikbaar.

Van vrijdagavond tot maandagochtend zijn zowel de A12 (Utrechtsebaan) als de N211 (Wippolderlaan) de stad in afgesloten. Verkeer op deze twee veelgebruikte toevalswegen zal een alternatieve route de Hofstad in moeten zoeken. Omdat in Duinrell de Tinadag wordt gehouden zal de A44 bij Wassenaar
vollopen met file. Deze route valt dus grotendeels af. Dan blijft als enige grote toegangsader alleen de N14 nog over, maar daar zullen vanwege de vele omrijders ook files ontstaan. Via de afrit Rijswijk (A4) de stad in kan ook, maar ook daar zal de drukte voelbaar zijn.

Werkzaamheden

De werkzaamheden op de N211 beginnen vrijdagavond om 20:00 uur en duren tot maandagochtend 05:30 uur. De weg is dan dicht tussen de A4 (afrit Den Haag Zuid) en de Haagse Erasmusweg. Het is de eerste afsluiting in een reeks van vier weekendafsluitingen. De Utrechtsebaan (A12) is dicht van
vrijdagavond 23:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur. Er wordt daar gewerkt tussen het knooppunt Prins Clausplein en het einde van de A12.

Foto: (c) VID