Actuele wegwerkzaamheden


23 september 2015
Bord met wegwerkzaamheden

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de wegen in en rondom 's-Hertogenbosch om de stad beter bereikbaar te maken. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen september en december. De duur van de werkzaamheden is zo kort mogelijk gehouden, maar daardoor is er wel verkeersoverlast.

Bij alle werkzaamheden geldt dat het verkeer wordt omgeleid met borden. En ook dan is het advies om de spits te vermijden en indien mogelijk gebruik te maken van de trein of de fiets in combinatie met onze gratis fietsenstallingen. Of parkeer deze weken uw auto op een transferium en pak de
gratis transferiumbus of een gratis leenfiets.

Hieronder volgt een beschrijving van de werkzaamheden inclusief de reisalternatieven.

Oude Rijksweg, Hedel

De gemeente Maasdriel voert t/m 31 oktober 2015 werkzaamheden uit aan de Oude Rijksweg. Hierdoor lopen de A2 en A59 vol en staat het vast op de opritten en uiteindelijk ook in de wijken.

Alternatieve route

Een alternatief voor het verkeer is een omleidingsroute die heel ruim is, namelijk via de A27. Echter voor het verkeer van `s-Hertogenbosch naar Maasdriel is dit helaas geen alternatief en is de A2 de beste optie. Probeer de spits te mijden en pak waar mogelijk het openbaar vervoer of de
fiets.

Heunweg

Vanaf 28 september stroomt het verkeer op zowel de Randweg als vanaf de rotonde Vught naar de Randweg beter door. Om dit te bereiken worden op dit moment op de Randweg bij Motel Vught extra in- en uitvoegstroken aangelegd, worden de bestaande verkeerslichten aangepast en wordt op de Heunweg
een extra voorsorteervak gemaakt richting de A2.

Omleidingsroute

Op zaterdag 26 en zondag 27 september wordt de kruising Randweg met de Heunweg helemaal afgesloten voor al het verkeer. Een aantal omleidingsroutes worden ingesteld en met borden aangegeven. Voor meer informatie kijk op onze website live.andes.nl/s-hertogenbosch.

Brugplein

Vanaf 7 oktober is het Brugplein een overzichtelijk en veilige kruising, met aandacht voor voetgangers en fietsers. Voordat het kruispunt heringericht is, moet er nog wel werk worden verzet. We voeren de werkzaamheden momenteel in een zo kort mogelijk tijdsbestek uit.

Alternatieve route

Een alternatief voor het verkeer wat niet in de binnenstad hoeft te zijn is de route Magistratenlaan/ Nelson Mandela-laan. Probeer de spits te mijden en pak waar mogelijk het openbaar vervoer of de fiets.

Kruising Zandzuigerstraat-Hervensebaan-Bruistensingel

Van 9 t/m 21 oktober wordt de kruising Zandzuigerstraat-Hervensebaan-Bruistensingel voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Tijdens deze werkzaamheden is de kruising afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer.

Omleidingsroute

Het verkeer wordt omgeleid met borden. En ook dan is het advies om de spits te vermijden en zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Of parkeer deze weken uw auto op een transferium.

Links:

* live.andes.nl/s-hertogenbosch