Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Herinrichting Statio..


Op 28 september begint Van Horssen Wegenbouw in opdracht van de gemeente Deurne met de herinrichting van het Stationsplein. Het gehele plein gaat op de schop. Onder normale omstandigheden duren de werkzaamheden tot aan de Feestdagen.

Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het Station. Gekozen is voor een duidelijke fasering waardoor het mogelijk is gebleken om met een omleidingsroute te volstaan voor de duur van het werk.

Voor autoverkeer is het station alleen vanaf de zuidzijde bereikbaar

Automobilisten kunnen het station alleen via de Fabriekstraat bereiken. Parkeren kan op het onlangs geopende P&R terrein.
Halen en brengen kan vanaf de Fabriekstraat. Aan de noordzijde is onlangs een blauwe zone ingericht, houdt u rekening met de beperkingen.

Fietsers kunnen het station vanaf beide zijden blijven bereiken

Om de doorstroming te waarborgen zal er extra opgetreden worden tegen verkeerd gestalde fietsen. Deze fietsen worden zonder pardon verwijderd.

Voetgangers kunnen het station ten alle tijden bereiken

Voor de voetgangers worden er corridors open gehouden vanaf de omliggende straten naar het station.

Openbaar vervoer

De haltes van lijn 26 en de buurtbussen worden verplaatst naar de Fabriekstraat.
De haltes van lijn 27 worden verplaatst naar de hoek Emmalaan - Tramstraat.

Informatie

De omgevingscommunicatie voor het project Stationsplein voert Van Horssen Wegenbouw. Op de website www.horssenwegenbouw.nl is informatie over de voortgang van het werk en eventuele aanpassingen in de bereikbaarheid. Op deze website is een ook link naar Facebook en een email adres.

Voor vragen over het project kunt u terecht bij de omgevingsmanager van de aannemer, bereikbaar via de website onder het tabje "werk in uitvoering" en bij
J. de Vries, projectleider van de gemeente Deurne, bereikbaar op 0493 38 77 11, info@deurne.nl