Drukte door incidenten in avondspits


23 september 2015, 17:30

Door ongelukken staan er in de woensdagavondspits lange files op verschillende wegen. De teller is inmiddels de 200 kilometer gepasseerd, wat erg druk is voor een woensdag.

Op meerdere plaatsen had het verkeer last van opruimwerkzaamheden. Daardoor ontstond een lange file bij Lexmond op de A27 in zuidelijke richting (14 kilometer). Olie op het wegdek zorgde voor een flinke file op de A15 richting Rozenburg waar rijstroken werden afgesloten vanaf knooppunt
Ridderkerk-Zuid en ook op de A20 ter hoogte van Rotterdam-Centrum is het extra lang filerijden, ook daar lag olie op het wegdek.

Verder zorgden ongelukken voor veel vertraging (meer dan 30 minuten) op o.a. de A2 vanuit Eindhoven naar Utrecht bij knooppunt Empel, in de andere richting ontstond een lange kijkersfile waardoor nu nog 14 kilometer staat vanaf Culemborg. Tot slot had het verkeer op de A76 Brussel - Aken veel
vertraging door een ongeluk tussen de knooppunten Kerensheide en Ten Esschen door een ongeval.

Update 18:01 uur

De totale filelengte is opgelopen naar 241 kilometer file, dit betekent een zware spits.

Update 18:06 uur

Het opruimen van de olie op de A20 bij Rotterdam-Centrum gaat langer duren dan verwacht. Er moet een nieuwe ZOAB-cleaner aan te pas komen waardoor de schoonmaakwerkzaamheden waarschijnlijk tot minimaal 19.00 uur gaan duren.

Bij Utrecht wordt het nog ietsje drukker: er gebeurde een ongeluk op de A12 richting Den Haag op het knooppunt Oudenrijn, de file wordt snel langer.