Persuitnodiging: veldbezoek Griekenland Dokters van de Wereld

Dit is een origineel bericht van Merktroubadour

Persuitnodiging voor communicatie rond veldbezoek Griekenland Dokters van de Wereld

woensdag 23 september t/m vrijdag 24 september

Dokters van de Wereld Nederland bezoekt van woensdag 23 september t/m vrijdag 24 september 2015 haar zusterdelegatie in Griekenland. Doel van het bezoek is het bezichtigen van:

1) (Boot)vluchtelingenkamp in Athene

2) Vaccinatieproject voor kinderen

3) Ouderenproject "Message of Life

Daarnaast bespreken beide delegaties de op hande zijnde uitzending van Nederlandse medici naar de eilanden Lesbos en Chios ter ondersteuning van de bootvluchtelingen en wordt de lange termijn samenwerking besproken. Het doel van de gesprekken is de sterk afgenomen toegang tot medische zorg voor de Griekse bevolking ter verbetering verder vormgeven.

Indien u als pers graag met Dokters van de Wereld meereist om de situatie aldaar te verslaan, neem dan contact op met Manager Fondsenwerving en Communicatie Victoria van de Waal via telefoonnummer 06-24604575 of per e-mail via Vvandewaal@doktersvandewereld.org. Ook indien u niet in de gelegenheid bent om mee te reizen en u wel van het veldbezoek verslag wilt doen, kunt u met Victoria van de Waal contact opnemen.

Projectbezoeken

Tijdens de projectbezoeken wordt er fotomateriaal verzameld en zullen interviews worden afgenomen van patienten/vluchtelingen en hulpverleners van Dokters van de Wereld. Na afloop wordt een drietal artikelen geschreven waarin de huidige situatie in Griekenland wordt beschreven. Voor geinteresseerde pers bestaat de mogelijkheid om:

- telefonisch/live interviews af te nemen van de Nederlandse delegatie van Dokters van de Wereld;

- mee te gaan tijdens het bezoek aan het vluchtelingenkamp en/of

- na afloop gebruik te maken van beelden en artikelen die n.a.v. de bezoeken worden vervaardigd.

Lopende projecten

Onderstaand een aantal relevante websites welke verwijzen naar lopende projecten en extra achtergrondinformatie:

- Toegang tot zorg en projecten in Griekenland (http://www.doktersvandewereld.org/dokters-van-de-wereld-in-griekenland)

- Message of Life project (http://www.doktersvandewereld.org/message-of-life)

- Humanitaire vluchtelingencrisis in Griekenland: Actie is noodzaak! (http://www.doktersvandewereld.org/humanitaire-vluchtelingencrisis-onmiddellijke-actie-noodzaak)

- EUO rapport (Dokters van de Wereld onderzoekt jaarlijks de toegang tot zorg in Europa) (http://www.doktersvandewereld.org/wp-content/uploads/2015/05/MdM-Intl-Obs-2015-report-EN.pdf)

Over Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld komt in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid, waaronder het recht op en toegang tot gezondheidszorg voor mensen die hiervan uitgesloten zijn. Dokters van de Wereld is onderdeel van het internationale Medecins du Monde- netwerk (http://www.doktersvandewereld.org/medecins-du-monde). Sinds dertig jaar vormt de gezondheid van vrouwen een van de speerpunten van Dokters van de Wereld. De organisatie steunt het recht van vrouwen om over hun eigen lichaam te beschikken en te bepalen of, wanneer en hoe vaak zij kinderen willen krijgen.