Werkgeversservicepunt 04Werkt van start


Publicatiedatum: 24 september 2015
24 september 2015 04Werkt het regionale werkgeversservicepunt gelanceerd voor een goede match tussen werkgevers en werkzoekenden.

Op 23 september 2015, tijdens de Week van de Ondernemer in Eindhoven, heeft wethouder Staf Depla samen met ondernemer Rick Polman (Van der Valkhotel) het regionale werkgeversservicepunt 04Werkt gelanceerd.

Het werkgeversservicepunt 04Werkt is erop gericht om de regionale arbeidsmarkt Zuidoost Brabant* te verbeteren met een goede en snelle match tussen werkgevers en werkzoekenden. Daarbij is er speciale aandacht voor de bemiddeling van mensen met een arbeidsbeperking.

Samenwerking

Met 04Werkt bieden Gemeenten, UWV en Sociale Werkbedrijven in Zuidoost Brabant gezamenlijk een ingang voor werkgevers, met dienstverlening rondom personeelsvraagstukken. Accountmanagers van 04Werkt nemen werkgevers veel werk uit handen bij het vinden van medewerkers die goed bij hun
organisatie passen. Werkgevers kunnen terecht bij 04Werkt voor advies en ondersteuning op het gebied van werving en selectie; maatwerk op de werkvloer (jobcoaching), advies over financiele voordelen als proefplaatsingen, loonkostensubsidie en scholingsvergoedingen en kennis over de
arbeidsmarkt in de regio.

Contact

Meer informatie over de werkgeversdienstverlening: www.04werkt.nl. Werkgevers kunnen ook bellen met vragen met het telefoonnummer 040-7004038 of mailen naar info@04werkt.nl.

Aanleiding

04Werkt is de uitvoeringsorganisatie van het regionaal werkbedrijf. In april tekenden de 14 regiogemeenten*, werkgevers- en werknemersvertegenwoordiging, UWV, Sociale Werkvoorziening-bedrijven en onderwijsorganisaties de intentieverklaring `Samen op weg naar het Regionaal Werkbedrijf
Zuidoost-Brabant'. De ontwikkeling van het regionaal werkbedrijf is een onderdeel van de Participatiewet. Deze wet is er om zo veel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden.

Staf Depla (bestuursvoorzitter Regionaal Werkbedrijf): "In een moderne samenleving laten we niemand aan de zijlijn staan. Iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt. Het doel van deze samenwerking in 04Werkt is betere afstemming van vraag en aanbod zodat alle talenten in de regio optimaal
kunnen worden ingezet. Samen zorgen we voor een sterke en sociale arbeidsmarkt."

* Arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant bestaat uit de volgende gemeenten: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.