Arrestatie na doodsbedreiging aan ex


Arrestatie na doodsbedreiging aan ex

Laatste update:
26-09-2015 | 10:09

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - Een 26-jarige man is door een arrestatieteam van de politie ingerekend. De man stuurde doodsbedreiging naar zijn ex-vriendin. Gezien de mogelijke gevaarzetting werden er veiligheidsmaatregelen genomen en de verdachte gearresteerd.

Doodsbedreiging

De 20-jarige ex-vriendin beeindigde recent de relatie met de verdachte. Direct daarna begon de verdachte haar lastig te vallen en te bedreigen. Nadat de vrouw een sms ontving waarin de verdachte haar met de dood bedreigde, werd de politie ingeschakeld.

Verleden

De 26-jarige Tilburger is eerder met politie en justitie in aanraking wegens geweldsdelicten. Bij een eerdere arrestatie van deze verdachte (maart 2015) werd door de politie een vuurwapen en munitie aangetroffen. Hij werd destijds aangehouden nadat hij een andere ex-vriendin ernstig bedreigde.

Arrestatie

Mede om die reden werden er veiligheidsmaatregelen getroffen. Het actueel bedreigde slachtoffer werd elders ondergebracht en er werd een arrestatieteam ingeschakeld. De 26-jarige Tilburger werd vrijdagmiddag 25 september 2015 gearresteerd. Hij werd in het politiebureau in verzekering gesteld
en ingesloten. Bij de verdachte werd overigens geen vuurwapen aangetroffen.