Woninginbreker op heterdaad aangehouden


Woninginbreker op heterdaad aangehouden

Laatste update:
26-09-2015 | 12:56

Terneuzen - Zaterdagmorgen vroeg is in de Hoefbladstraat een man op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak aan de Erasmusstraat.

Rond 00.30 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een zeer alerte flatbewoonster in de Jacob van Lennepstraat dat zij glasgerinkel hoorde. Een politieauto ging onmiddellijk die kant op, de agenten zagen twee mannen wegrennen. Ze kozen ervoor om achter een van de mannen aan te gaan. Deze
rende de Frederik van Eedenstraat in. Toen de man een brandgang inging, ging een van de agenten te voet achter hem aan. In de Jacob van Lennepstraat liet de man een tas vallen. Toen de man de Guido Gezellestraat over rende, moesten de agenten de achtervolging stoppen.

Aanhouding

De zoektocht werd uitgebreid, waarbij ook twee bikers en een politiehond werden ingezet. De politiebikers zagen in het park naast de Akkerwindelaan een van de mannen lopen. Na een korte achtervolging werd hij om 00.40 uur in de Hoefbladstraat aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit
Terneuzen. Hij werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Hij wordt zaterdag verhoord.

Aangifte

Bij een woning aan de Erasmusstraat bleek dat een raam was ingeslagen. De inbrekers waren nog niet de woning binnengekomen. Er werden meerdere sporen aangetroffen en veiliggesteld. De bewoonster deed rond 2.00 uur op het politiebureau in Terneuzen aangifte van de poging tot inbraak.

Hebt u informatie?

De politie is nog op zoek naar de tweede man. Hebt u informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.