Woninglekkage leidt naar spullen voor hennepkwekerij


Woninglekkage leidt naar spullen voor hennepkwekerij

Laatste update:
26-09-2015 | 15:15

Bergen op Zoom - Vrijdagmiddag heeft de politie een man aangehouden nadat in een galerij aan de Waterleliestraat diverse spullen waren gevonden, die gebruikt worden in een hennepkwekerij.

Rond 15.40 uur waren agenten in de Waterleliestraat, omdat werknemers van een installatiebedrijf bezig waren met een lekkage in een woning. Tijdens de zoektocht naar de lekkage hadden deze medewerkers in een berging onder in de galerij verdachte spullen gevonden. De agenten stelden een
onderzoek in en zagen in de berging diverse spullen, die gebruikt worden bij een hennepkwekerij. Verder onderzoek leidde naar de huurder van de berging. Toen deze 29-jarige man uit Bergen op Zoom rond 16.30 uur in de Waterleliestraat arriveerde, werd hij aangehouden en voor verder onderzoek
naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht.

Ruimingsbedrijf

In de berging werd diverse apparatuur aangetroffen, zoals armaturen, assimilatielampen, transformators, koolstoffilters, ventilatoren, kachels en een dompelpomp. Een gespecialiseerd ruimingsbedrijf heeft de spullen opgehaald.

Proces-verbaal

De man uit Bergen op Zoom werd vrijdagavond verhoord en mocht rond 20.30 uur het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.