Activiteitenprogramma Almere Poort tijdens de WoonExpeditie Almere


25 september 2015

Activiteitenprogramma Almere Poort tijdens de WoonExpeditie Almere

[IMG]

Tijdens de WoonExpeditie Almere op zaterdag 3 oktober zijn er tal van activiteiten voor jong en oud om kennis te maken met het stadsdeel en de inwoners. De centrale plek in Almere Poort is het gebiedskantoor in de Homerusmarkt (Najadenstraat 3-5). Hier kun je genieten van een kopje koffie en
aanmelden voor een van de rondleidingen door het gebied. Ook is er voor de Homerusmarkt een, door de ondernemers georganiseerde, plantenmarkt!

Rondleidingen

Er zijn twee mogelijkheden voor een rondleiding. De eerste is te voet en tijdens deze rondleiding ga je met leden van het projectteam mee langs de zelfbouwlocaties in het Homeruskwartier. De rondleidingen zijn er in drie verschillende thema's:

* 11:00 uur: onderneming, winkel of werken aan huis
* 12:00 uur: Twee of meer huizen op een kavel (familiekavels)
* 13:00 uur: Kavels tot EUR56.000 (voor woningen tot EUR250.000).

Maar, je kunt ook op de fiets stappen en samen met een deskundige gids van KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) en ontdekken wat heel Almere Poort te bieden heeft! Tijdens deze rondleiding fiets je door het Homeruskwartier en langs de Homerusmarkt en andere voorzieningen, maar ook word je verteld
hoe Almere Poort is ontstaan. Verder fiets je natuurlijk ook door de andere wijken in Almere Poort, zodat je daar de sfeer kunt proeven en neemt de gids je langs mee naar de woningen in de bijzondere wijk DUIN.

Wat is er voor kinderen?

Ook voor kinderen is erin Almere Poort zat te doen tijdens de WoonExpeditie Almere! Laat je kinderen verwennen tijdens de `Kidsverwendag' in de HomerusMarkt. Of ontdek het bijzonderste gebouw van Almere, Het Klokhuis.

Op zaterdag 3 oktober is er twee keer de mogelijkheid om een gratis* rondleiding door Het Klokhuis te krijgen! Deze rondleidingen beginnen om 11:00 uur en om 13:00 uur en duren een uurtje. Aanmelding is vereist en dit kan via: info@remove-this.stadennatuur.nl o.v.v. WoonExpeditie Almere.
Vergeet je bij de aanmelding niet uw naam, aantal personen en voorkeur voor een tijd door te geven?

* Het Klokhuis organiseert drie keer per maand een rondleiding. Normaal gesproken zijn de kosten hiervan EUR3,- per persoon, maar in verband met de WoonExpeditie Almere is er gekozen om op zaterdag 3 oktober een extra en gratis rondleiding te faciliteren. Voor meer informatie kijk je op
www.stadennatuur.nl.



Dus, ben je op zoek naar een woning in Almere Poort? Kom dan langs op zaterdag 3 oktober en ervaar het zelf! Voor meer informatie kun je kijken op hetkaninalmere.nl.