NPB-miniconferentie Met het oog op morgen | Nederlandse Politiebond.nl


za, 26-09-2015 - 20:25

Wil jij meedenken en meepraten over het verbeteren van de loopbaanmogelijkheden, de opleidingsfaciliteiten en het personeels- en ouderenbeleid bij de politie? Kom dan op dinsdag 3 november naar Woerden voor de NPB-miniconferentie Met het oog op morgen!



Anders dan bij hun voorgangers wordt in de 21-ste eeuw ook van politiemedewerkers verwacht dat ze tot ver na hun 60-ste verjaardag blijven werken. De huidige senioren kunnen daardoor de komende jaren tegen behoorlijke problemen aanlopen, vooral de collega's die in de surveillance- en
ploegendienst werken. Zij zullen zich in toenemende mate zorgen gaan maken over de gevolgen van hun afnemende flexibiliteit en uithoudingsvermogen voor hun inzetbaarheid.

Maar ook jongeren zullen door deze ontwikkeling geraakt worden. Zij krijgen te maken met (nog meer) extra diensten en extra werkdruk, aangezien ze steeds vaker zullen worden ingezet om de roostergaten te dichten die de 60-plussers laten vallen.

Loopbaanbeleid

Afgezien daarvan maakt de noodzaak tot langer doorwerken het voor jonge politiemensen nog belangrijker welke loopbaankansen de werkgever te bieden heeft. Krijgen ze de kans om zich binnen de politie te ontplooien door loopbaanpaden en scholingsmogelijkheden? Wordt eigenlijk wel waargemaakt wat
bij de werving op dat gebied wordt beloofd?

Personeelsbeleid

Stel: je wilt de huidige en de toekomstige ouderen een optimale kans te geven om na hun politieloopbaan `fit en gezond' (zoals geestelijk als lichamelijk) verder te leven. Wat moet er dan gebeuren? Wat is daarvoor de meest ideale opbouw van je personeelsbestand? Welke organisatorische
voorzieningen zijn dan noodzakelijk?

Ouderenbeleid

Natuurlijk kun je wachten tot de politieorganisatie zelf met antwoorden komt. Maar de NPB heeft daar niet veel vertrouwen in, gezien het al decennialang uitblijven van bijvoorbeeld een behoorlijk ouderenbeleid. En dus hebben we besloten zelf de eerste aanzet te gaan geven.

Miniconferentie

Dat doen we door het organiseren van een miniconferentie op 3 november 2015. Doel: met NPB-leden van gedachten wisselen over mogelijkheden om de loopbaanmogelijkheden, de opleidingsfaciliteiten en het personeels- en ouderenbeleid bij de politie te verbeteren. Aan de discussies daarover zal
worden meegedaan door prof. dr. Bob Hoogenboom, bondsvoorzitter Han Busker en leden van de adviesorganen NPB Jong en NPB Senioren.

Belangstelling? Meld je dan als deelnemer aan bij Jose Woudt op het NPB-hoofdkantoor in Woerden: jwoudt@politiebond.nl. Wees er snel bij; het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!