Vooraankondiging: Special Olympics Regionale spelen in Haarlemmermeer

geplaatst op 24 maart 2015

Op zaterdag 26 september 2015 organiseert Sportservice Haarlemmermeer, in samenwerking met Stichting Special Olympics Nederland en verschillende lokale sportverenigingen, Special Olympics Regionale spelen in Haarlemmermeer. Op deze dag komen zo'n 500 deelnemers met een verstandelijke beperking in actie in het Sportcomplex Koning Willem- Alexander en op het Arnoldus Sportpark. Hockey, atletiek, tennis, judo turnen, tafeltennis en zwemmen zijn de zeven sporten die aan bod komen.

Wat gaat er gebeuren?

Voor Haarlemmermeer is dit het grootste sportevenement voor deze doelgroep ooit. Samen met verschillende lokale partijen wordt het bid omgezet in een groots evenement. Naast het sportprogramma komt er een openings- en een sluitingsceremonie. Ook komen er verschillende side-events voor deelnemers en bezoekers. Denk aan een pannavoetbalkooi, klimmuur, muziekshow en een clinic snowboarden.

Waarom Special Olympics Regionale spelen?

Naast de Olympische Spelen (voor valide sporters) en de Paralympische Spelen (voor sporters met een lichamelijke beperking) vindt elke vier jaar ook de World Games plaats (voor sporters met een verstandelijke beperking). Om potentiele deelnemers voor deze World Games te vinden en de doelgroep enthousiast te maken voor sport worden in Nederland jaarlijks een aantal Regionale Special Olympics georganiseerd.

Meer informatie

Bent u geinteresseerd in de Special Olympics Regionale spelen en zou u meer informatie willen hebben, dan kunt u contact opnemen met Sportservice Haarlemmermeer. Ook potentiele sponsoren die zich betrokken voelen bij dit evenement worden uitgenodigd contact op te nemen met Sportservice Haarlemmermeer. De organisatie is bereikbaar per e-mail of telefonisch 023-5575937.

Heeft u vragen over het aangepast sporten algemeen dan kunt u contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten bij u in de buurt: www.aangepastsporten.info