Akwasi, genomineerde voor Stimuleringsprijs, treedt op bij DRONGO talenfestival

PERSBERICHT

Amsterdam, 28 augustus 2015

Akwasi, genomineerde voor Stimuleringsprijs, treedt op bij DRONGO talenfestival

Akwasi, genomineerd voor de Stimuleringsprijs van het Amsterdams Fonds voor de Kunst 2015, treedt op zaterdag 26 september op tijdens het DRONGO talenfestival en verzorgt ook een RAP-workshop. Het team van DRONGO talenfestival feliciteert Akwasi met deze nominatie en is trots dat hij op het festival actief zal zijn.

In zijn RAP-workshop – mogelijk gemaakt door BesteBuren en in samenwerking met Muntpunt uit Brussel – werkt Akwasi samen met jongeren van 12 tot 24 jaar die zich o.a. hebben aangemeld via Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. Van 10.30 tot 11.30 uur maakt hij samen met de groep jongeren uit het ‘niets’ een raptekst en legt hij uit hoe hij werkt. Van 11.30 tot 12.30 uur gaat de Brusselse rapformatie ‘Stikstof’ tijdens hun workshop met (andere) jongeren aan de gang met muziek en tekst: ‘wat maakt die combinatie nou tot rap?’ Om 13.00 uur vindt er een gezamenlijk optreden plaats tijdens het DRONGO talenfestival. Ook niet-deelnemers zijn welkom bij de workshops en optredens.

Het DRONGO talenfestival, het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen, vindt voor de vierde keer plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 september in de Jaarbeurs in Utrecht. De inschrijving voor de gratis entreetickets is sinds vandaag geopend. Iedereen die zich via de website http://www.drongofestival.nl/bezoekers/ vooraf inschrijft maakt kans op een early-bird prijzenpakket.

Het DRONGO talenfestival op vrijdag 25 en zaterdag 26 september is dé plek om kennis te maken met de vele mogelijkheden van taal en meertaligheid. Van de beste manieren om snel een vreemde taal te leren tot tips en tricks voor meertalig opvoeden (inclusief kinder- en jongerenprogramma), een Business Meeting voor iedereen die klanten heeft die geen Nederlands spreken en de nieuwste ontwikkelingen in taaltechnologie. DRONGO talenfestival trok in eerdere jaren al duizenden bezoekers en zal dit jaar ook weer worden bezocht door velen die geïnteresseerd zijn in taal en de functie van taal in het dagelijks leven.

Op beide dagen is er een informatiemarkt met ruim 60 standhouders uit binnen- en buitenland, een taalterras met presentaties, tolkencabine, workshops over o.a. meertalig opvoeden, Labs van taalonderzoekers van gerenommeerde universiteiten en de zeer goed bezochte spoedcursussen Chinees, Sranan Tongo, Casual Engels en Frans, Arabisch, Italiaans, Turks en Papiaments.

Op vrijdagavond 25 september vindt de Language Research Night (onderdeel van European Researchers’ Night) plaats. Met live taalonderzoeken, speeddates, lezingen, spoedcursussen, workshops, uitreiking Science Live@DRONGO Award en een concert van Karsu.

Het DRONGO talenfestival is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Vooraf inschrijven via de website drongofestival.nl, met kans op een early-bird prijzenpakket. Lees ook het online DRONGO talenfestival E-Magazine met programma, informatie en interviews via drongofestival.nl (ook met mobiel en tablet).