Nieuwe serie Bloed, Zweet en Concerten Live! met Camerata RCO

Nieuwe serie Bloed, Zweet en Concerten Live! met Camerata RCO

Na de zeer succesvolle eerste concertserie van Camerata RCO in VondelCS, krijgt de serie dit najaar een vervolg. Op de zaterdagen 26 september, 7 november en 28 november geeft Camerata RCO een nieuwe reeks concerten waarbij het publiek opnieuw de kans krijgt de musici te vragen wat zij maar willen weten. Na afloop van het concert vindt er voor het publiek en de musici een wijnproeverij plaats, met wijnen die passen bij de muziek van het concert.

Bij klassieke muziek wordt nog vaak gedacht aan een grote afstandelijke concertzaal waarbij de musici bijna onbereikbaar lijken. Tijdens de concertserie Bloed, Zweet en Concerten Live! is dit allerminst het geval. In een kleine, intieme setting in VondelCS zit het publiek zo dicht bij de musici dat je de snaren ziet trillen. Tussen de stukken door is er zelfs de mogelijkheid om de musici het hemd van het lijf te vragen. Vaak schuilen achter grote componisten en musici bijzondere verhalen die maar nauwelijks verteld worden. In de eerste concertserie werden al bijzondere anekdotes onthuld en bleef geen vraag onbeantwoord. Na afloop van het concert vindt er een wijnproeverij plaats, passend bij het concert.

Camerata RCO is een bijzonder ensemble dat geheel bestaat uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. Naast het werk in een groot orkest zijn de leden van Camerata RCO vrienden geworden die het heel leuk vinden om in een klein ensemble samen te spelen. Hier krijgen zij de kans zelf te bepalen wat, waar en met wie zij spelen. Plezier in het spel is een van de belangrijkste drijfveren van het ensemble, en dat straalt er van alle kanten vanaf.

De concertserie Bloed, Zweet en Concerten Live! biedt een unieke kans om topmusici van het KCO te horen spelen in een intieme setting, waarbij interactie tussen publiek en musici hoog in het vaandel staat.

Programma 26 september

George Onslow - strijkkwintet met contrabas, op.38 "the Bullet"

Bernard Herrmann - Souvenirs de voyage voor klarinet en strijkkwartet

Bloed, Zweet en Concerten Live! met Camerata RCO

Zaterdag 26 september – 7 november – 28 november 16:00 uur

Tickets a €15,00

Passe-partout a €40,00 (incl. extra concert op zaterdag 31 oktober tijdens DutchVRDays)