Performance-opera tijdens Kunstnacht Den Bosch

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch presenteert tijdens de Kunstnacht Den Bosch een performance-opera van Renée van Trier.

museum voor hedendaagse kunst en design

Performance-opera tijdens Kunstnacht Den Bosch

Kunstenares Renée van Trier geeft tijdens de Kunstnacht op 26 september in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch een eenmalige performance. Deze heeft de vorm van een opera met vijf personages die gedurende de avond op verschillende plekken in het museum optreden.

In de tentoonstelling Bosch Geluk presenteren stedelijke kunstenaars de uitkomsten van een onderzoek naar de vraag hoe inwoners kunnen bijdragen aan het geluk van vluchtelingen.

Performance

Kunstenaar Renée van Trier is een goede bekende van het Bossche publiek sinds de Kunstnacht 2011. Voor de editie van dit jaar maakt zij een unieke performance-opera, bestaande uit een aantal tableaus van ongeveer vijftien minuten die verspreid over de avond plaatsvinden op diverse plekken in het museum. Verwacht een mini-opera met een spanningsboog, dadaïstische klanken, een David Lynch-gevoel en een likje Walt Disney.

Bosch Geluk tijdens de Kunstnacht

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch staat dit najaar in het teken van de tentoonstelling Bosch Geluk. Deze manifestatie onderzoekt of een andere kijk van kunstenaars op geluk bijdragen aan een betere samenleving. Tijdens de Kunstnacht geven Klaas Burger en Rieneke de Vries van de Academie voor Beeldvorming toelichting bij hun onderzoek naar de opvang van vluchtelingen en de komst van een nieuw AZC in 's-Hertogenbosch, de groeiende armoede en de functie van voedselbanken. Meer informatie is te vinden op www.sm-s.nl en www.reinventinghappiness.org

Mini-kunstcursus

Op veler verzoek is tijdens de Kunstnacht de Minicursus moeilijke kunsttermen uit 2013 weer terug. Volg deze minicursus en je kan weer meepraten met wat actueel, hip en happening is.

Kunstnacht

De Kunstnacht Den Bosch is het tweejaarlijks evenement waarbij de Bossche culturele instellingen samen een avondvullend programma presenteren. Tijdens de Kunstnacht zijn er performances, films, expo’s, dj’s, interactieve games en cross-overs op diverse locaties te zien en te beleven. Het volledige programma van de kunstnacht is te vinden op www.kunstnachtdenbosch.nl.