Duurzaamheidsmarkt op 26 september 2015

Duurzaamheidsmarkt op 26 september 2015

Sandra Steeghs

Op zaterdag 26 september 2015 organiseert de gemeente Renkum samen met zo'n 40 organisaties en ondernemers een duurzaamheidsmarkt. De Duurzaamheidsmarkt met als thema 'Gewoon Duurzaam, duurzaam = gewoon' is van 10.00 tot 16.00 uur op het Raadhuisplein in Oosterbeek.

U kunt zich laten informeren over de meest uiteenlopende duurzaamheidaspecten zoals milieuvriendelijk autowassen, ledverlichting, water, duurzame en energie neutrale renovaties, energiebesparing en het reduceren van CO2 uitstoot. Er zijn kramen met biologische, duurzame en maatschappelijk verantwoorde (Fair Trade) producten. Ook kunt u zich laten informeren over aanpassingen in en om het huis om op deze manier de woning comfortabeler en levensloopgeschikt te maken. En natuurlijk zijn er leuke activiteiten voor kinderen en is er ieder half uur een loterij met duurzame prijzen.

Ruilmarkt

Hergebruik is een makkelijke manier om duurzaam te zijn. Op de markt is er dan ook een ruilkraam. Bij deze kraam kunnen bezoekers spullen waar zij niets meer mee doen, ruilen tegen andere spullen. De te ruilen spullen moeten wel heel zijn en nog functioneren.

De gemeente Renkum en duurzaamheid

De gemeente Renkum heeft ook in haar coalitieakkoord afgesproken dat zij duurzaamheid belangrijk vindt. Zij geeft als gemeente daarbij zelf het goede voorbeeld, door het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Ook stimuleert de gemeente haar inwoners, bedrijven en instellingen energie te besparen en duurzaam energie op te wekken. De gemeente Renkum heeft zich als doel gesteld om in 2040 klimaatneutraal te zijn.