Herdenking religieuze heiligen en martelaren op 26 september

Herdenking religieuze heiligen en martelaren op 26 september

22-9-2015

Programmma in Gerardus Majellakerk in Utrecht

In opdracht van de Nederlandse bisschoppen organiseert Kerk in Nood een Herdenkingsdag voor de Religieuzen, voor de heiligen en martelaren onder hen, van deze tijd. Deze dag vindt plaats op zaterdag 26 september in Utrecht. Er wordt in het bijzonder stil gestaan bij het werk van religieuzen in het Midden-Oosten.

Beschrijving

Ze zorgen voor de armen en zieken. Ze bieden troost en hoop aan wie zich verloren voelen. En dat alles omdat ze hun roeping volgen om te getuigen van Gods liefde. Bekende namen van religieuzen zijn die van moeder Teresa en pater Frans van der Lugt, die recent bekend werd omdat hij stand hield in Syrie wat hij uiteindelijk met de dood moest bekopen.

Sprekers

De Nederlandse zuster Anima Christi, priester Dhenka Abdulmasih uit Irak en de Libanese zuster Micheline Lattouff spreken komende zaterdag over de bijzondere omstandigheden waarin zij en hun medebroeders en -zusters in het Midden-Oosten de roepstem van de Heer volgen en hun vaak moeilijke werk doen. De dag wordt gehouden in de Gerardus Majellakerk, Vleutenseweg 517 te Utrecht.

Programma

10.30 uur Eucharistieviering, hoofdcelebrant mgr. Mutsaerts,

hulpbisschop van `s Hertogenbosch

12.00 uur Lunch (plaatsen beperkt)

13.00 uur Getuigenissen uit het Midden-Oosten, met Nederlandse

vertaling

17.00 uur Afsluiting met vespers