Op dwaaltocht in het Paleis van Papier

PERSBERICHT 23 september 2015

Op dwaaltocht in het Paleis van Papier

Van zaterdag 26 september t/m zondag 29 november kun je elk weekend naar het Paleis van Papier op De Vrijstaat. We nemen je op dwaaltocht langs de sprookjesachtige, papieren kunstwerken van Truus van den Heuvel. De bijpassende gedichten van schrijver Enne Koens (o.a. van het bekroonde kinderboek Sammie en opa) inspireren je er lustig op los te fantaseren. In het meer naast het Gebouw drijft een kunstwerk. Een verloren boot, die op het water dobbert? Of misschien wel het puntje van een enorm onderwater kasteel, dat zich onder het oppervlak bevindt?

Natuurlijk kom je op De Vrijstaat niet alleen kijken naar kunst maar ga je ook zelf aan de slag in onze papierwerkplaatsen. Ga je op de ene plek het papier te lijf met een schaar, op een volgende plek leer je het papier te temmen met je pen! Papier lijkt saai. Vaak is het glad, wit en vierkant. Maar van papier kun je heel veel verschillende structuren maken waar door het er steeds heel anders uit gaat zien. Je kunt het kreuken, vouwen, knippen, vlechten, buigen, plakken. En zo verandert het papier steeds weer opnieuw van uiterlijk. Kunstenaar Truus van den Heuvel heeft heel veel verschillende technieken gebruikt om haar kunstwerken te maken. Laat je inspireren en maak een eigen papieren kunstwerk. Met de opgeknipte gedichten van schrijver Enne Koens maak je eigen verzen. Door de woorden en zinnen door elkaar te schudden ontstaan er nieuwe betekenissen en gaat het gedicht ineens over iets heel anders. Ook dagen we je uit om een gedicht over water te maken. Welke woorden gebruik jij om te beschrijven hoe water smaakt, ruikt, oogt, klinkt en voelt?

Paleis van Papier is open op zaterdag en zondag, van 12 tot 17 uur. Tijdens de herfstvakantie zijn we ook open op 21, 22 en 23 oktober. Deze expositie en workshops zijn gericht op kinderen vanaf 6 jaar en zeer geschikt als familie- of gezinsactiviteit. Ook groepsbezoek (school/BSO/kinderfeestje) is mogelijk. Kijk op onze website voor meer informatie: www.devrijstaat.nl