Loket Sociaal wijkteam en burenhulpproject StinsKracht geopend


Loket Sociaal wijkteam en burenhulpproject StinsKracht geopend

28 september 2015
Zaterdag 26 september 2015 op de burendag, is het gezamenlijk loket van het Sociaal wijkteam Zwolle west en burenhulpproject Stinskracht feestelijke geopend. Vanaf 2 oktober 2015 kunnen Westenholtenaren iedere dinsdagmiddag en vrijdagmorgen bij het nieuwe loket terecht met allerlei hulp- en
ondersteuningsvragen.

Gebakjes opening loket

De opening

Het loket werd feestelijk geopend met muziek, activiteiten voor de kinderen en een lekker hapje. Buurtbewoners konden zich aanmelden als vrijwilliger bij Stinskracht en vragen stellen over het nieuwe loket.

Medewerkers van StinsKracht en van het Sociaal wijkteam hebben bloembollen in de boomspiegels geplant. Buurtbewoners die zich aanmeldden als vrijwilliger hebben een bloembol gekregen om ergens in de wijk te planten.

Planten bloembollen

Het loket

Wijkbewoners van Westenholte kunnen vanaf 2 oktober 2015 op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur binnenlopen met allerlei hulp- en ondersteuningsvragen.
Afhankelijk van de vraag wordt een vrijwilliger van Stinskracht ingezet of een medewerker van het Sociaal wijkteam. Burenhulp als dat kan, professionele hulp als dat nodig is. Zo krijgt iedereen de hulp die hij of zij nodig heeft en worden vrijwilligers niet te zwaar belast.

Het loket is gehuisvest in het gebouw van Studio Jobpoint aan de Westenholterweg 50. Het loket is telefonische bereikbaar via StinsKracht, telefoonnummer 06 1261 32 80 of het Sociaal wijkteam Zwolle telefoonnummer 14 038.

Informatiebijeenkomst Stinskracht

StinsKracht is nog steeds op zoek naar Buurtverbinders voor het buurthulpproject. Op 29 september 2015 om 20:00 uur is er een informatiebijeenkomst in het ontmoetingscentrum Het Anker. Naast informatie over Stinskracht en het online platform met vraag en aanbod van wijkbewoners, is er
toelichting op de rol van Buurtverbinders hierin.

StinsKracht