Gelderse Sportmonitor 2015


29-09-2015: De gemeente Oldebroek en de provincie Gelderland zetten in op het stimuleren van een gezonde leefstijl van onze inwoners. We willen graag dat meer inwoners in Gelderland - en in Oldebroek - voldoen aan de beweegnorm.

Voor volwassenen bijvoorbeeld is die norm minimaal 5 dagen per week 30 minuten matig intensief bewegen. De provincie doet om de twee jaar met de zogenaamde Gelderse Sportmonitor onderzoek naar het sport- en beweeggedrag. Met dit onderzoek wil zij inzicht krijgen of er sprake is van meer mensen
met een gezonde leefstijl.

In april 2015 hebben wij 3000 inwoners van onze gemeente gevraagd om deel te nemen aan de Gelderse Sportmonitor 2015. Ongeveer 650 personen hebben de vragenlijst digitaal of op papier ingevuld en daar zijn we erg blij mee. Volgens de onderzoekers is de respons in de drie leeftijdscategorieen
voldoende om de ingevulde vragenlijsten te verwerken. De Gelderse Sport Federatie stuurt ons eind 2015 het rapport voor de gemeente Oldebroek.

Wij willen alle deelnemers aan het onderzoek hartelijk danken voor hun bijdrage aan het onderzoek. Zoals beloofd hebben we een aantal Irischeques verloot onder de deelnemers. De gelukkigen hebben die inmiddels ontvangen.