Inpassingsplan N345 Rondweg De Hoven onherroepelijk


Lees voor

De provincie heeft een oplossing uitgewerkt die tegemoet komt aan de bezwaren tegen het inpassingsplan N345 Rondweg De Hoven/Zutphen. Begin 2015 werd een beroep ingediend tegen het inpassingsplan. Door de oplossing is het inpassingsplan onherroepelijk.

Kruispunt De Hoven

Voorbereidende werkzaamheden

De provincie verwerft de gronden en bereidt een aanbesteding voor de uitvoering voor. Zodra de belangrijkste gronden in bezit zijn selecteert de provincie een aannemer om de weg te realiseren. Naar verwachting kan de aannemer in 2016 aan de slag. De provincie gaat in het gebied voorbereidende
werkzaamheden uitvoeren, waaronder een archeologisch onderzoek en het verleggen van kabels en leidingen. Grondeigenaren worden tijdig geinformeerd over het werk en de maatregelen die de provincie neemt om eventuele hinder zoveel mogelijk te beperken.

Belangrijke functie N345

De N345 vervult een belangrijke functie voor het doorgaande verkeer in de regio Stedendriehoek. De N345 doorsnijdt op dit moment de kern van De Hoven/Zutphen. Een rondweg verbetert zowel de doorstroming op de N345, de leefbaarheid in De Hoven als de regionale bereikbaarheid.





Gepubliceerd op: dinsdag 29 september 2015

Nieuws

* Regio bundelt kracht voor spoor
* Gelderland woedend: Mansveld veegt verbetering Gelders spoor van tafel
* Observatiecamera's op kruispunten in Voorthuizen
* Vrachtverkeer Arnhem Nijmegen op de film