Praat jij mee over jouw cao bij Van Dijk Educatie? | CNV Dienstenbond


Het lijkt nog maar vrij kort geleden, maar toch is het binnenkort al weer zo ver. De onderhandelingen voor een nieuwe cao VDE gaan weer van start. Deze keer kiezen vakbonden voor een ander opzet. Iedere medewerker van VDE mag meepraten over de inhoud van de cao. Echter alleen voor leden geldt
dat zij ook daadwerkelijk mogen stemmen over het resultaat. Wij leggen u uit waarom.

Betrokkenheid bij arbeidsvoorwaarden

Van Dijk Educatie heeft, zoals u wel bekend is, een eigen cao. Arbeidsvoorwaarden op maat gemaakt voor de organisatie waarin u werkt. Traditiegetrouw stellen vakbonden een voorstellenbrief op die wij, na input en goedkeuring van de leden, inzetten voor de onderhandelingen. U als lid heeft ook
altijd het laatste woord. U bent degene die uw stem uitspreekt voor of tegen een cao resultaat.

Graag willen wij een grotere betrokkenheid bij de cao. Daarom hebben CNV Media en CGMV samen met de kaderleden gesproken over een andere opzet. Wij willen alle medewerkers de gelegenheid geven om mee te praten over de arbeidsvoorwaarden. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor leden en
niet-leden. Wij zullen eerst een korte uitleg geven. Daarna kunt u op een aantal thema's aangegeven wat voor u belangrijk is in de cao. Daarnaast kunnen ook andere zaken aangegeven worden die gemist worden in de cao, of misschien wel punten uit de cao die wat u betreft niet nodig zijn.

Aan het einde van de bijeenkomt bespreken we de uitkomsten met elkaar. Die uitkomsten zullen leidend zijn voor de inzet aan de cao tafel.

Iedereen mag meepraten over wat er in de cao zou moeten komen te staan. Echter meepraten betekent niet stemmen. Alleen leden van de vakbond hebben stemrecht. Over het eindresultaat van de cao onderhandelingen zullen dan ook alleen leden mogen stemmen.

Wanneer

* Dinsdag 29 september van 11.30 - 12.30 uur in de meet-en-greet ruimte in Kampen.
* Woensdag 30 september van 15.00 - 16.00 uur in de kantine in Emmen.

U kunt zich opgeven via de receptie van Van Dijk Educatie. Dit is ook aangegeven in de uitnodiging die u via uw werk hebt ontvangen.

Wij hopen u te verwelkomen! Voor vragen kunt u terecht bij uw bestuurder Pien Zijlstra-Jukema te bereiken per mail: p.zijlstra@cnvdibo.nl of op telefoonnummer 0512-583442.

Terug