Cuijkse Stier voor Carolien Angevaren


Maandag 28 september ontving mevrouw Carolien Angevaren de Cuijkse Stier. Dit gebeurde tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Cuijk, waarbij ook stil werd gestaan bij haar afscheid als VVD-raadslid. Burgemeester Wim Hillenaar heeft de Cuijkse onderscheiding uitgereikt.

Politieke loopbaan

De politieke loopbaan van Carolien Angevaren is gestart in 1995, toen zij zich in Cuijk vestigde. Zij werd kandidaat gesteld namens het Land van Cuijk voor de Tweede Kamer verkiezingen op 16 mei 1998. Direct na deze verkiezingen is zij 8 jaar lid geweest van de partijcommissie sociale zaken.
Ook in Brabant werd zij politiek actief en voor de Statenverkiezingen van 1999 werd zij kandidaat gesteld. Carolien Angevaren is van 1999 tot 2003, lid geweest van de Provinciale Staten Noord-Brabant.

Commissies

Van 2002 tot 2006 is mevrouw Carolien Angevaren lid geweest van de commissie Welzijn/Sociale- en Arbeidszaken, huidige commissie Burger. Van 2006 tot 2014 is zij lid geweest van de commissie Bestuur. Vanaf 2010 is zij lid van de commissie Controle en Onderzoek en voorzitter van de commissie
Ruimte.

Gemeenteraad

Mevrouw Carolien Angevaren is twee raadsperiodes actief geweest voor de Cuijkse gemeenteraad waarvan tijdens de raadsperiode 2010 tot 2014 als fractievoorzitter. Als raadslid dwong zij respect af, door op een positief kritische constructieve wijze het beleid van het college aan de kaak te
stellen. Carolien Angevaren heeft de gemeente Cuijk in positieve zin op de kaart gezet.

"De Cuijkse Stier", waarvoor model heeft gestaan het kunstwerk op de hoek Maasboulevard/Odiliadijk te Cuijk, wordt toegekend en uitgereikt aan hen, door wier activiteiten de gemeente Cuijk in positieve zijn bekendheid heeft gekregen of naar verwachting zal verkrijgen.