Enquete over ervaringen met de wijkteams en VraagRaak


Logo van VraagRaak

Maassluizers die dit jaar een beroep hebben gedaan op de wijkteams van VraagRaak, hebben een enquete in de brievenbus ontvangen. De gemeente wil graag weten hoe de inwoners de dienstverlening van VraagRaak en het wijkteam hebben ervaren.

De enquete is een van de manieren om dit te weten te komen. Aan de hand van de resultaten kan VraagRaak de dienstverlening waar nodig verbeteren.

Enquetevragen

De enquetevragen gaan bijvoorbeeld over de bekendheid, bereikbaarheid en openingstijden van VraagRaak, de werkwijze, de behaalde resultaten en het contact met de medewerkers.

Interviews

Naast de enquete worden ook interviews gedaan met clienten en met medewerkers van VraagRaak en organisaties waar VraagRaak mee samenwerkt.

Resultaten

Naar verwachting zijn de resultaten van dit onderzoek in november bekend. Het onderzoek wordt volgend jaar herhaald om zo nog beter vinger aan de pols te kunnen houden.

Triqs voert uit

Ook de gemeenten Schiedam en Vlaardingen zetten een vergelijkbare enquete uit. Een extern bureau, Triqs, voert het onderzoek uit in opdracht van de drie gemeenten.

Monitoren en evalueren

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor allerlei taken op het gebied van werk, welzijn en (jeugd)zorg. De gemeente grijpt die kans aan om zorg, hulp en ondersteuning dichterbij te organiseren. VraagRaak, het sociaal wijkteam en het wijkteam jeugd hebben hierin een belangrijke
rol. Om deze rol zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, monitoren en evalueren de gemeente en VraagRaak voortdurend de behaalde resultaten.

Werkgebied wijkteams

In de wijkteams van VraagRaak werken deskundigen op het gebied van onder andere eenzaamheid, wonen, mantelzorg, opvoeden, werk, verslaving, schulden en huiselijk geweld.