Campagne Stoptober van start!


Campagne Stoptober van start!
16-09-2015 Op 10 september 2015 is de campagne Stoptober van start gegaan.

Stoptober: 28 dagen stoppen met roken in de maand oktober

Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland zullen rokers en niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Via nationale en sociale media zullen bekende en onbekende Nederlanders rokers massaal aanmoedigen om mee te doen met Stoptober. Bekijk hier het filmpje
van de kick-off door Dirk Zeelenberg, Gijs Staverman en Najib Amhali.

Waarom Stoptober?
Elke roker weet: stoppen met roken is het moeilijkste wat er is. De emotionele en fysieke verslaving is vaak zo heftig, dat rationele bezwaren tegen roken vaak worden weggeredeneerd.
Het grote succes van Stoptober heeft alles te maken met de positieve aanpak. Elk stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd door Stoptober. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen.

Stoptober voor bedrijven
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om als bedrijf mee te doen met Stoptober. Zie hiervoor Stoppen als bedrijf.

Stoptober: App en website
Rokers die willen meedoen met Stoptober kunnen zich de hele maand oktober aanmelden via de website Stoptober.nl en kunnen de gratis Stoptober-app downloaden. Via de app krijg je dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten om weer een dag rookvrij door te komen.
Via de website stoptober.nl hebben deelnemers ook toegang tot meer persoonlijke hulp. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden voor begeleid stoppen met roken. Of voor telefonische ondersteuning bij hun stoppoging.

Steun van bekende Nederlanders
Politici, topsporters en allerlei bekende Nederlanders zijn enthousiast over Stoptober. Ook de gemeente West Maas en Waal doet actief mee, een aantal ambtenaren hebben zich als deelnemer aangemeld.
Radiopresentator Gijs Staverman is een belangrijke factor in de nationale Stoptobercampagne. Vanaf begin september besteedt de radiopresentator in zijn programma aandacht aan de actie. Hij is het gezicht op de poster en flyer.

Meer weten over Stoptober? bezoek de website www.stoptober.nl