Staatssecretaris Dijksma bezoekt Europese landbouwcollega's

Nieuwsbericht | 29-09-2015 | 09:43

Staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) bezoekt de komende maanden elf Europese landen. Ze doet dit ter voorbereiding op het Nederlandse EU-voorzitterschap in 2016. Dinsdag 29 september 2015 bezocht ze Roemenie en Bulgarije.

Natura 2000, melkprijs, gemeenschappelijk landbouwbeleid

Dinsdagmorgen was ze bij haar Roemeense collega's van Landbouw Constantin. Voor dinsdagmiddag staat een bezoek aan de Bulgaarse minister Taneva op het programma. Dijksma en haar collega's spreken onder meer over de Europese natuurregelgeving (Natura 2000), de melkprijs, antibioticaresistentie in de veehouderij en het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Nederland EU-voorzitter

Dijksma gaat in oktober ook nog naar Bulgarije, Slovenie, Oostenrijk en Slowakije. Later dit jaar reist ze naar Italie, Spanje, Portugal, Polen, Zweden en Estland. Van 1 januari tot en met 30 juni 2016 is Nederland voorzitter van de Raad van Ministers van de Europese Unie (EU). Nederland wil zich tijdens het voorzitterschap inzetten voor een EU die door innovatie en groei banen schept en daarbij haar burgers centraal stelt.