Burenhulp aanvragen nu ook digitaal


Elke inwoner van de gemeente Buren die hulp nodig heeft, kan sinds kort ook een aanvraag voor Burenhulp digitaal aanvragen.

Hoe werkt Burenhulp digitaal?

Uw aanvraag komt binnen bij Welzijn Buren. De cooerdinator zet de vraag door naar de vrijwillige teamleiders. Deze teamleiders zorgen ervoor dat de hulp daadwerkelijk geboden wordt door het inzetten van een vrijwilliger die bij Welzijn Buren staat ingeschreven.

Bij Burenhulp gaat het om alle soorten hulp: incidentele huis-tuin- en keukenklussen voor mensen die dat fysiek zelf niet meer (helemaal) kunnen en waarvoor professionele hulp eigenlijk een brug te ver is. Of hulp bij de thuisadministratie (aanvragen van toeslagen of ondersteuning bij de
thuisadministratie.). Weer andere vrijwilligers bezoeken mensen, verlenen een luisterend oor, begeleiden bij het boodschappen doen of vervangen de mantelzorger als die er eventjes uit wil.

Een hulpvraag deze digitaal aanvragen gaat via de knop burenhulp op www.welzijnburen.nl. Natuurlijk kunt u ook nog steeds telefonisch een aanvraag doen, van maandag t/m vrijdag tot 14.00 uur via tel. (0344) 60 23 37.