Sabewa Zeeland verstuurt aanmaningen gefaseerd


Tot en met 2 november verstuurt Sabewa Zeeland aanmaningen. Het gaat om 29.000 aanmaningen. Om ervoor te zorgen dat ontvangers die vragen hebben snel geholpen kunnen worden, verstuurt Sabewa Zeeland de aanmaningen gefaseerd.

Wie ontvangt een aanmaning?

Iemand ontvangt een aanmaning als het aanslagbiljet niet (volledig) binnen de gestelde termijn is betaald. De vervaldatum staat op het aanslagbiljet vermeld. De vervaldatum is de datum waarop het aanslagbedrag betaald moet zijn als niet via automatische incasso wordt betaald of een
betalingsregeling is getroffen.

Planning

Om vragen sneller te kunnen beantwoorden, verstuurt Sabewa Zeeland de aanmaningen niet allemaal tegelijk maar in gedeelten. Op de website www.sabewazeeland.nl is onder `Nieuws' een overzicht opgenomen waarop per gemeente zichtbaar is wanneer de aanmaningen worden verzonden.

Kosten

Voor het versturen van de aanmaning worden extra kosten in rekening gebracht van 7 of 15 euro (afhankelijk van de hoogte van het aanslagbedrag). De kosten van een aanmaning zijn vastgelegd in de Kostenwet invordering rijksbelastingen.

Betaling

Als het openstaande bedrag 50 euro of meer bedraagt, is een betalingsregeling mogelijk. Ontvangers kunnen ook nog een machtiging voor automatische incasso afgeven via het digitale loket op de website. Het bedrag wordt dan in maximaal 5 termijnen geincasseerd.

Meer informatie

Meer informatie over aanmaningen is te vinden op de website www.sabewazeeland.nl onder `Betalen'.