ToeZine over arbeidsuitbuiting en mensenhandel


Aan de strijd tegen arbeidsuitbuiting en mensenhandel kunnen alle toezichthouders een bijdrage leveren. Hoe? Lees het in het herfstnummer van ToeZine.

E-magazine ToeZine biedt elke twee maanden volop achtergronden, interviews en visies over actuele ontwikkelingen die het toezicht raken. In de septembereditie vertellen de initiatiefnemers van een nieuwe training voor veiligheidscooerdinatoren over manieren om in de toezichtpraktijk
mensenhandel te signaleren.

Toezicht via digitaal dossier

In interviews, reportages en achtergrondartikelen besteedt ToeZine verder aandacht aan bijvoorbeeld: praktijkervaringen met ketenconvenanten voor risicogericht toezicht, actuele ontwikkelingen in het toezicht op de kwaliteit van onze scholen en samenwerking tussen boa's en mbo-scholieren.

ToeZine signaleert ook de opmars van het Ondernemingsdossier. Het digitale dossier, waarmee toezichthouders en ondernemers snel online informatie kunnen uitwisselen, vermindert de regeldruk en vereenvoudigt de regelnaleving. Voordelen voor het toezicht zijn er ook: het systeem maakt inspecties
op locatie efficienter, waardoor toezichthouders extra kunnen investeren in bijvoorbeeld voorlichting over wet- en regelgeving.

Links

* Ga direct naar ToeZine.nl, editie september 2015