Week van de veiligheid 5 - 11 oktober


Datum: 30 september 2015

[IMG]

De donkere maanden staan voor de deur en dan neemt het aantal inbraken toe. Wat kunt u doen om woninginbraak te voorkomen? En wist u dat er in Bunnik ook `buurtpreventie - Whatsapp-groepen' zijn?

Tijdens de landelijke week van de veiligheid vraagt de Gemeente Bunnik extra aandacht voor verschillende veiligheidsthema's. Volgende week staat iedere dag een ander thema centraal:

* maandag 5 oktober: wat kunt u doen om een inbraak in uw auto tegen te gaan? Inloopavond met de wijkagenten tussen 18.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis.
* dinsdag 6 oktober: gevaren en mogelijkheden van socialmediagebruik onder jongeren. Voor ouders een interessante avond van 19.30 tot 22.00 uur in het teken van opvoeding en veiligheid. De politie gaat tijdens de informatiecarrousel in op de gevaren van socialmediagebruik onder jongeren. Dit
is in samenwerking met de week van de opvoeding en het Centrum voor elkaar. Bekijk hier het programma.
* woensdag 7 oktober: wat kunt u doen als u huiselijk geweld signaleert?
* donderdag 8 oktober: hoe kunt u woninginbraak voorkomen?
* vrijdag 9 oktober: informatie over buurtpreventie - Whatsapp-groepen van ondernemers en inwoners.

Verdachte situatie?

Wij vragen uw hulp voor een veilige leefomgeving oor extra alert te zijn op verdachte situaties. Ziet u iets verdachts, bel dan 112. De meldkamer kan uw melding dan direct doorzetten naar de dienstdoende politie en eventueel aan de honderden leden van Burgernet.

Burgernet

Bent u nog geen lid van burgernet, meldt u dan aan op www.burgernet.nl of download de Burgernet app in uw appstore. Samen proberen wij Bunnik veilig te houden.