Na het Nieuws: Lowlands in Utrecht


In Na het Nieuws blikt RTV Utrecht terug op een aantal indrukwekkende gebeurtenissen van de afgelopen jaren. In de tweede aflevering op zaterdag 10 en zondag 11 oktober wordt er een tijdreis gemaakt naar het eerste Lowlands Festival. Dit was het eerste grote muziekfestival in Nederland en deze
vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Maar het was meer dan een muziekfestival: een combinatie van muziek, dans, folklore, lichtshows, seks en marihuana.

Lowlands
Filmploegen en kranten uit binnen- en buitenland en duizenden bezoekers trokken in 1967 en 1968 naar de Jaarbeurs in Utrecht. Hoogtepunt van de 2e Flight had het optreden van gitaarvirtuoos Jimi Hendrix moeten zijn, maar hij kwam niet opdagen. Lag het aan Jimi of was zijn naam op de posters
een publiciteitsstunt? In Na het Nieuws ook uniek buitenlands beeldmateriaal dat in Nederland nog nooit op de televisie is uitgezonden.

Uitzending
Na het Nieuws is iedere zaterdag en zondag te zien bij RTV Utrecht en wordt gepresenteerd door Riks Ozinga. Online zijn de programma's terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist. RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.