Vanaf 5 oktober weer controles voor hondenbelasting


Gepubliceerd op: 30 september 2015

Wie een of meer honden houdt, is verplicht hondenbelasting te betalen. De houder van de hond is wettelijk verplicht om daarvan aangifte te doen. Aan de hand van gegevens van de gemeente controleert een aantal hondencontroleurs van Holland Ruiter vanaf 5 oktober de aanwezigheid van honden.

Een hondencontroleur kan daarvoor bij huizen aanbellen en enkele vragen stellen over het wel of niet hebben van een hond. De hondencontroleurs kunnen zich altijd legitimeren met een legitimatiebewijs van de gemeente Steenbergen.

Als een bewoner niet thuis is, beoordeelt de hondencontroleur ter plaatse over het wel of niet aanwezig zijn van een of meer honden. Als de controleur denkt dat er honden worden gehouden waarvan nog geen aangifte is gedaan, laat hij een informatiebrief met een aanmeldingsbiljet hondenbelasting
achter in de brievenbus. Dit kan de houder van de hond(en) invullen en terugsturen naar de gemeente.

Aangifte van een hond kan ook digitaal worden gedaan via www.gemeente-steenbergen.nl > Gemeentewinkel > Zoeken op alfabet H > Hondenbelasting, hond aan- of afmelden. Bewoners kunnen een aangifteformulier hondenbelasting ook afhalen in het gemeentehuis of telefonisch aanvragen, tel. 14 0167.
Wie sinds kort een (nieuwe) hond heeft en daarvan nog geen aangifte heeft gedaan, kan beter zo snel mogelijk zelf aangifte doen in plaats van wachten tot de controleur komt. Volgens de Verordening hondenbelasting 2015 bedraagt het tarief voor de eerste hond EUR 72,-. Voor de tweede hond EUR
77,- en voor elke volgende hond EUR 5,- meer.