Inloopbijeenkomst ontwerpplan sociale herinrichting Boxtel-Oost


[IMG]

29-09-2015

Woont u in Boxtel-Oost? En bent u benieuwd naar de plannen voor het Oosterpark? Wilt u weten wat de plannen zijn voor het grasveld aan de Hobbendonkseweg (tegenover basisschool de Vorsenpoel)? Of wat de plannen zijn voor de skatevoorzieningen en de JOP (jongerenontmoetingsplek)?

Aanstaande donderdag 1 oktober vindt in het gemeentehuis (ingang Dr. Van Helvoortstraat) een inloopbijeenkomst plaats over het ontwerpplan voor de sociale herinrichting van het gebied Hendrik Verheeslaan - Oosterpad - Hobbendonkseweg - Oosterpoort - Maastrichtsestraat - Dr. De Brouwerlaan.
Loop donderdag 1 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur bij ons binnen om het ontwerpplan te bekijken en vragen te stellen!

Versterking sociale cohesie

In de wijkvisie Boxtel Oost (2011) is het versterken van de sociale cohesie in de wijk als hoofdthema naar voren gekomen. Het gebied dat nu is in beeld wordt gebracht, kan daarbij een versterkende rol spelen door de functie van verblijven en ontmoeten in het gebied meer nadruk te geven.

Van verschillende kanten zijn bij het wijkorgaan Boxtel Oost (SWBO) en de gemeente ideeen ingebracht. Soms als aanvulling op aanpassingen die al gerealiseerd zijn, maar er zijn ook nieuwe initiatieven ingebracht. Dit is samengevoegd en heeft tot het ontwerpplan geleid.

Meer Ontmoeten en Samen doen

Met de uitwerking van het plan willen we bereiken dat het gebied een verblijfsterrein wordt voor alle inwoners van Oost, voor jong en oud. Het moet uitnodigen tot het ontwikkelen van nieuwe activiteiten die leiden tot meer Ontmoeten en Samen doen. De inrichting is zodanig gekozen dat de
sociale controle mogelijk is en ook vergroot wordt, tegelijkertijd dat de overlast afneemt en achterwege blijft. De aanleg van de generatietuin in de voortuin van de kinderboerderij is zo'n voorbeeld van een positieve ontwikkeling.

Bekijk het ontwerpplan op www.boxtel.nl/drdebrouwerlaan.

Gerelateerd:

* Dr. De Brouwerlaan