Vier verdachten aangehouden na aantreffen hennepkwekerijen


Vier verdachten aangehouden na aantreffen hennepkwekerijen

Laatste update:
30-09-2015 | 09:52

Noordwijk - Agenten troffen dinsdag 29 september drie hennepkwekerijen aan in Noordwijk, Lisse en Oegstgeest. Vier verdachten zijn aangehouden.

De politie startte een onderzoek nadat zij diverse meldingen over mogelijke hennepkwekerijen had binnengekregen. Dit onderzoek leidde dinsdag naar een drietal hennepkwekerijen waarbij in totaal vier verdachten werden aangehouden.

Noordwijk

De politie trof rond 12.00 uur in een kelderbox aan de Abraham van Royenstraat een hennepkwekerij aan. In de kwekerij stonden 800 hennepplanten. Drie personen die daar op dat moment aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om een 48-jarige man uit Den Haag, een 58-jarige man uit Wassenaar en
een 59-jarige vrouw uit Den Haag.

Lisse

Het was dinsdag rond 09.30 uur ook raak in een pand aan de Van Speykstraat. Daar troffen agenten rond de 50 hennepplanten aan. Een 43-jarige man uit Lisse werd hierbij aangehouden.

Oegstgeest

In een pand aan het Boerhaaveplein werden dinsdagmiddag 130 hennepplanten aangetroffen.

De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De hennepplanten en de apparatuur zijn inmiddels vernietigd.

Hennepkwekerijen

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding
anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.