151001 Duurzaamheidsweek Ten Boer


Duurzaamheidsweek
Primeur voor Ten Boer

Van 9 tot en met 16 oktober staat Ten Boer in het teken van Duurzaamheid. Met tal van activiteiten, voor jong en oud, wordt onder de aandacht gebracht hoe we zelf verantwoorde keuzes kunnen maken in alles wat we zoal dagelijks gebruiken.

Het gaat over energie, voedsel, kleding, afval, maar ook hoe we zo energieneutraal mogelijk kunnen bouwen.

Ten Boer is sinds 2009 Millenniumgemeente met als doel armoedebestrijding en werken aan een duurzame samenleving. De Millenniumgroep Ten Boer, bestaande uit betrokken vrijwilligers, organiseert de Duurzaamheidsweek in samenwerking met de gemeente.

Gedurende de hele week bieden een aantal restaurants menu's aan, met duurzame producten bij voorkeur uit de eigen streek. Een aantal ondernemers dingt mee naar de Award Duurzaamste Ondernemer Ten Boer.

Op de openingsavond zal op 9 oktober in het Dorpshuis in Ten Boer de winnaar bekend gemaakt worden door wethouder Annie Postma. Burgemeester Andre van de Nadort opent de week feestelijk. Iedereen is welkom en de fairtrade koffie staat klaar.

Op woensdagmiddag is er op het Koopmansplein een Duurzaamheidsmarkt waar in diverse stands en kramen informatie en producten gevonden kunnen worden over energie, hergebruik, eten en drinken etc. Kinderen kunnen samen met kunstenares Maria Koijck van zwerfafval een tassenbol maken. Het orgel De
Pronkjewail uit Groningen zorgt voor de muzikale omlijsting.

Donderdagavond is er in Garmerwolde een Politiek Cafe waar de balans opgemaakt wordt. Hoe staan we er voor als duurzame gemeente? Bekende sprekers geven politici stof tot nadenken. Iedereen mag mee debatteren.

Aan het einde van de week, op Wereldarmoededag , vrijdag 16 oktober, wordt bij een viertal winkels in Ten Boer voedsel ingezameld voor de Voedselbank.

Alle inwoners van Ten Boer ontvangen een boekje met daarin het volledige programma.