dag-van-de-duurzaamheid


Op zaterdag 10 oktober wordt in Vlaardingen de Dag van de Duurzaamheid gevierd. Bij winkelcentrum Van Hogendorpkwartier worden allerlei duurzame activiteiten georganiseerd. Zo is er van 09.00 tot 11.00 uur een duurzaam ontbijt bij cafetaria Verhage. Tijdens dit ontbijt zijn er presentaties van
mensen met een visie op duurzaamheid. Kom en ontmoet anderen die bezig zijn met duurzaamheid, energiebesparing en energieopwekking. Deel je ervaringen, leer van anderen, inspireer elkaar en help om de stad duurzamer te maken.

Dit ontbijt is ook onderdeel van de Stadstoer om tot een Stadsagenda van Vlaardingen te komen (kijk voor meer informatie op www.deburgermeester.nu).

De caravan van De Burger Meester staat van 11.00 tot 15.00 uur geparkeerd op het plein bij het winkelcentrum. Hier kun je je inzichten en ideeen voor de toekomst van Vlaardingen vertellen. De Sociale Wijkonderneming heeft een duurzaamheidsmarkt van 11.00 tot 16.00 uur. Daar zijn
duurzaamheidscoaches te vinden, je kunt voordelig een regenton aanschaffen en er is veel informatie over energiebesparing, zonnepanelen, Fair Trade, stadslandbouw en nog veel meer. Kinderen kunnen knutselen en er staat een springkussen.

Ruil je tegel in voor een plant!

Op de Duurzaamheidsmarkt kunnen bewoners een tegel uit hun tuin inruilen voor een plant of heester bij de kraam van Stichting Boombehoud. Met deze actie hopen de stichting Boombehoud en de gemeente Vlaardingen dat Vlaardingers hun tuin groener maken. Hiermee sluiten zij aan bij de Operatie
Steenbreek. Operatie Steenbreek is een landelijk initiatief om mensen te stimuleren hun tuin te vergroenen om de negatieve gevolgen van verstening te verminderen.

Meer groen betekent meer vogels, insecten en andere dieren. Als het regent neemt een groene tuin een deel van het regenwater op en dat helpt om wateroverlast te voorkomen. In een wijk met veel stenen en beton en weinig groen kan de warmte `s zomers niet weg en loopt de temperatuur flink op.
Je mag maximaal 5 tegels inruilen en de actie duurt zolang de voorraad strekt. Meer weten of je tegel ruilen? Bezoek op 10 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur de kraam op de Duurzaamheidsmarkt of kijk op www.boombehoud.nl. De duurzaamheidsmarkt is bij winkelcentrum het Van Hogendorpkwartier.

Uitgelicht