Politie waarschuwt voor zakkenrollers


Politie waarschuwt voor zakkenrollers

Laatste update:
30-09-2015 | 11:15

Woerden - De politie waarschuwt voor zakkenrollers die op dinsdag 29 september actief waren in onder meer een winkel gelegen aan de Voorstraat. Twee aangiftes zijn inmiddels opgenomen.

Agenten kregen rond 09.45 uur het verzoek om naar de Voorstraat te gaan om uit te kijken naar twee vrouwen die kans hadden gezien om portemonnees van klanten te stelen. Een Burgernetactie startte en het signalement van de twee vrouwen werd verspreid onder de Burgernetdeelnemers.

Burgernetdeelnemer reageert op oproep

Een deelnemer reageerde en meldde dat mogelijk de twee vrouwen waren ingestapt in een donkere personenauto met witte kentekenplaten die stond in de omgeving van de haven. Volgens de melder liepen de vrouwen gehaast vanuit de Rijnstraat naar de auto en reden weg. De auto werd niet meer
getraceerd. In de winkel waar de vrouwen kans hadden gezien om de portemonnees te stelen, werden camerabeelden veilig gesteld die nader worden onderzocht op hun bruikbaarheid.

Signalementen en informatie melden

Het gaat om een vrouw met lang zwart haar, zwarte jas en spijkerbroek, de andere vrouw is kleiner, heeft zwart haar, draagt een lichte spijkerbroek en gympen met witte zool. Als u informatie heeft over dit incident dan kunt kontakt opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of informatie melden
via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.