Gidswandelingen in oktober


Zin in een mooie herfstwandeling? In oktober kun je 3 keer met een gids op pad in Dongen en 's Gravenmoer!

Achterberg-wandeling

Op zondag 11 oktober staat de wandeling Achterberg op de agenda. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de cultuurhistorie en het rijke schoenindustrieverleden van Dongen. Befaamde 19e-eeuwse schilders kozen de 'Achterberg' om het dorpse landleven vast te leggen. Vooral natuurgebied de
Bergen oefende een grote aantrekkingskracht uit op de reizende kunstenaars. Vertrek om 11.00 uur vanaf hotel de Villa/Brasserie Winkk, Hoge Ham 124 in Dongen.

Dorpswandeling 's Gravenmoer

Op zondag 18 oktober gaat de gids op pad in 's Gravenmoer, ook wel het Giethoorn van het Zuiden genoemd. De pittoreske Vaartweg met het water, de kleine bruggen en de mooie boerderijen doen deze naam eer aan. De gids neemt je onder andere mee naar de oude grenslijn tussen Holland en Brabant en
naar het slagenlandschap. Vertrek om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van restaurant SED, Hoofdstraat 75 in 's Gravenmoer.

Broederpad-wandeling

Op zondag 25 oktober verzorgt Heemkundekring de Heerlyckheit Dongen een Broederpad-wandeling. Het Broederpad is een historische wandelroute door Dongen die voert langs 22 plaatsen waar Broeders behorend tot de congregatie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, sinds 1892 hebben gewoond en gewerkt.
In 2009 vertrokken de Broeders, na een verbintenis met Dongen van 117 jaar, naar een rusthuis in Eindhoven. Tijdens de gidswandeling krijg je een kijkje op unieke plaatsen. Vertrek om 13.00 uur vanaf het Europaplein in Dongen.

Meer informatie

Deelname aan bovenstaande wandelingen kost 2 euro per volwassene. Aanmelden voor de inloopwandelingen is niet nodig. Meer informatie over gidswandelingen en arrangementen in de gemeente Dongen: www.delooierij.nl, telefoon: 0162 - 387194.