Onderzoek mogelijk AZC richt zich vooral op draagkracht in Wezep


30-09-2015: Vorige week organiseerde de gemeente Oldebroek samen met het COA twee bewonersbijeenkomsten. Het onderwerp was het onderzoek naar een mogelijk asielzoekerscentrum in Wezep.

Voor- en tegenstanders kwamen aan het woord om hun mening, vragen en aandachtspunten te delen met het COA en de gemeente. Zo'n duizend inwoners waren aanwezig op deze twee avonden. Het college van burgemeester en wethouders constateert dat het onderwerp heftige gevoelens losmaakt bij mensen.
"We maken ons zorgen over de manier waarop er met het vraagstuk wordt omgegaan en we willen een tweespalt in de samenleving voorkomen", aldus burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Het college verkent deze week verder de draagkracht van de Wezeper samenleving. Naar aanleiding van de bijeenkomsten is het aantal vluchtelingen voor het gemeentebestuur in dat verband ook een aandachtspunt. Ook andere vragen en opmerkingen die de gemeente heeft ontvangen per post, internet en
telefoon maken deel uit van dit onderzoek. Het college vindt het krijgen van een zo goed mogelijk beeld van de draagkracht voor het opvangen van vluchtelingen, een belangrijke voorwaarde voor het verdere onderzoek.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: "Het was bij beide bijeenkomsten duidelijk voelbaar dat er weerstand is tegen de komst van een AZC. We nemen de signalen serieus."

Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over de komst van een mogelijk AZC. Ook kunnen geinteresseerden kijken op www.coa.nl/nl/contact/veelgestelde-vragen. Wie vragen heeft kan ook contact opnemen met de gemeente Oldebroek via tel. 14 0525 of via gemeente@oldebroek.nl.