Meepraten over regelingen voor chronisch zieken


Meepraten over regelingen voor chronisch zieken

30 september 2015
Sinds 2015 voert de gemeente nieuwe taken uit en is zij verantwoordelijk voor een grotere groep mensen met chronische ziekte of beperking. Een van de nieuwe regelingen ter ondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten is de regeling Tegemoetkoming voor personen met een chronische ziekte
of beperking. De mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve zorgverzekering kenden we al voor de Zwolse minima. Vanaf 2015 geldt deze mogelijkheid ook voor chronisch zieken met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum.

Omdat we met nieuwe regelingen te maken hebben, wil de gemeente weten wat de effecten van deze regelingen zijn voor chronisch zieken en gehandicapten. Dat horen wij graag van u.

Wij nodigen u hierbij van harte uit om deel te nemen aan een van de vier bijeenkomsten, waarin wij graag uw ervaringen horen.

Per bijeenkomst nodigen we maximaal 10 deelnemers uit. Wij kiezen bewust voor een kleine groep, omdat we dan meer ruimte hebben om de diepte in te gaan. Daarom maken wij, na ontvangst van de aanmeldformulieren, op basis van een aantal criteria een selectie en stellen de groepen op diverse
kenmerken samen.

U hoort zo snel mogelijk of u aan een van de bijeenkomsten kunt deelnemen en welke bijeenkomst het is.

De bijeenkomsten duren anderhalf tot maximaal twee uur en zijn gepland op:

* Dinsdag 6 oktober van 12.30 tot 14.30 (met lunch)
* Dinsdag 13 oktober van 10.00 tot 12.00
* Dinsdag 27 oktober van 13.00 tot 15.00
* Dinsdag 3 november van 11.00 tot 13.00 (met lunch)

Hebt u te maken met een chronische ziekte of handicap of heeft u een kind dat hiermee te maken heeft? En wilt u deelnemen aan een bijeenkomst? Vul dan digitaal het aanmeldformulier in via deze link: https://survey.enalyzer.com/?pid=cb7hnuhi.
Op het formulier kunt u uw voorkeuren voor een bijeenkomst aangeven. U kunt ook een belangengroep vertegenwoordigen. Als u liever het aanmeldformulier op papier invult, kunt u bijgevoegd formulier gebruiken.

U kunt het formulier uiterlijk vrijdag 2 oktober opsturen naar gemeente Zwolle, t.a.v. Secretariaat AFI, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle of ingescand mailen naar O.Rachtchoupkina@zwolle.nl

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente via telefoonnummer 14038. Zij kunnen uw vraag beantwoorden of u naar de juiste persoon doorverwijzen.

aanmeldformulier-bijeenkomst-regeling-chronischzieken.pdf

aanmeldformulier-bijeenkomst-regeling-chronischzieken.pdf