Tweetal met wapens en gestolen scooter aangehouden


Tweetal met wapens en gestolen scooter aangehouden

Laatste update:
30-09-2015 | 13:16

's-Hertogenbosch - De politie hield dinsdagavond kort na 21.00 uur op de Stadionlaan in 's-Hertogenbosch een man van 19 en een jongen van 17 uit Rosmalen aan. Het tweetal reed op een gestolen scooter en was in het bezit van een stroomstootwapen en pepperspray.

De politie was eerder afgekomen op een melding dat iemand met een ladder over een hek zou klimmen, maar op de Stadionlaan werd niemand aangetroffen. Wel zagen agenten plotseling een scooter zonder licht rijden. De bijrijder droeg geen helm. Nadat de politie een stopteken gaf, verminderde de
scooter even vaart, maar ging er daarna met hoge snelheid vandoor. Hierop werd de achtervolging ingezet. Uiteindelijk lukte het de politie om de scooter klem te rijden en werden de twee aangehouden.

Wapens

De jongste verdachte bleek tijdens de fouillering in het bezit van een stroomstootwapen. De andere verdachte had een busje pepperspray op zak. De scooter van het tweetal was van diefstal afkomstig. Alle spullen zijn in beslag genomen. De twee zitten vast voor verder onderzoek.