Winnaars jongerenlintje krijgen tegel op Walk of Fame


woensdag, 30 september 2015

Op vrijdag 2 oktober om 16.00 uur onthult burgemeester Frans Backhuijs, zoals ieder jaar, een aantal stenen met daarop de namen van de winnaars van een jongerenlintje. Dat gebeurt aan de Doorslag (het water) bij de trap ter hoogte van theater De Kom. Het gaat om Esmeralda Plantinga, Renate
Bosman, Machiel Verbeek en Nicole Post. Zij ontvingen begin dit jaar een jongerenlintje en krijgen nu ook een tegel met hun naam er op aan de Doorslag. Samen met eerder onthulde stenen ontstaat hier zo langzamerhand een heuse Walk Of Fame, die zich de komende jaren nog verder uit zal breiden.

De flyer

Jaarlijks

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel,
of die altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen.

Jongerenlintje De Doorslag

Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. Kent u een jongere die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Meld hem of haar dan nu aan. Hieronder leest u hoe u dat kunt doen.

Aanmelden

Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar wel met Nieuwegein te maken heeft. Inzenden kan tot en met 29 november 2015 bij Elsje Leurs van de gemeente Nieuwegein,
via e.leurs@nieuwegein.nl. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten. Op 6 januari, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, worden de jongerenlintjes uitgereikt.

Doorslag

Het jongerenlintje heet De Doorslag. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt.