Voorwaardelijke celstraf voor eigenaar growshop na overtreding nieuw..


30 september 2015 - Arrondissementsparket Limburg

Op dinsdag 29 september heeft de Rechtbank in Maastricht een 57-jarige man uit Maastricht veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar wegens overtreding van artikel 11a van de Opiumwet. De eis van de Officier van Justitie was 3 maanden onvoorwaardelijke
gevangenisstraf. Het nieuwe wetsartikel heeft onder meer tot gevolg dat het uitbaten van growshops per 1 maart 2015 verboden is. De ervaring leert dat growshops betrokken zijn in vrijwel alle schakels van het logistieke proces van de illegale hennepteelt.

Aan deze wet is nogal wat bekendheid gegeven voor de inwerkingtreding. Tijdens de controle die plaatsvond op 2 maart van dit jaar werden assimilatielampen, koolstoffilters, schakelborden, flacons met groeimiddel, kweektenten, stekpluggen, ventilatoren, fan-controllers, droogrekken,
transformatoren, sealbags, droognetten en tijdschakelaars aangetroffen. Ook de aangetroffen administratie hield verband met het te koop aanbieden van deze goederen.

Verkoop en het voorhanden hebben van materiaal voor illegale hennepteelt is nu onder meer strafbaar.

Illegale hennepteelt vormt door zijn omvang en professionaliteit een groot gezondheids- en veiligheidsrisico voor de samenleving. Met dit nieuwe artikel wordt de strijd feller gestreden.

OM Limburg: "Veiligheid en rechtvaardigheid in Limburg, daar gaat het ons OM!"

Deel dit op

*