gezocht: Leden Adviesraad Sociaal Domein Noardwest Fryslan


gemeentelogo

Sinds 1 januari 2015 hebben gemeenten er nieuwe taken in het sociaal domein bij gekregen. Het sociaal domein gaat over het leven van mensen. Over wonen, werken, opgroeien, zelfstandig worden en leven met een ziekte of beperking.

De zeven gemeenten in Noordwest-Friesland betrekken inwoners bij het ontwikkelen van beleid. Daarom richten ze een Adviesraad op, die adviseert over beleid en uitvoering van de Wmo, de Jeugdwet en de Participatiewet. De raad adviseert aan het bestuur van de Dienst Sociale Zaken en
Werkgelegenheid Noardwest Fryslan, de colleges en de gemeenteraden van de zeven gemeenten in Noordwest-Friesland.
Voor de nieuw te vormen Adviesraad Sociaal Domein NWF zijn de gemeenten nu op zoek naar

Leden en een voorzitter
De gemeenten zoeken leden voor de Adviesraad die vanuit hun betrokkenheid, deskundigheid, beroepspraktijk, persoonlijke ervaring of interesse advies kunnen geven over beleid en uitvoering van de wetten in het sociaal domein.

Heeft u belangstelling voor deelname aan de Adviesraad? Hieronder vindt u de taakomschrijving en de voorwaarden voor deelname. Ook vindt u hier meer informatie over de aanstellingsprocedure.

Wat doet een lid van de Adviesraad?

De leden van de Adviesraad adviseren samen over de uitvoering en de kwaliteit van de dienstverlening rond de drie wetten in het sociale domein. U levert een bijdrage aan de ontwikkeling van een visie over de invulling van het sociaal domein. Door goed te netwerken signaleert u belangrijke
ontwikkelingen en verzamelt u informatie voor de voorbereiding van uw advies. Door contacten te onderhouden met inwoners en maatschappelijke organisaties creeert u maatschappelijk draagvlak voor de adviezen van de Adviesraad.

Een lid van de adviesraad:

* Is bekend of heeft ervaring met de wetten en ontwikkelingen binnen het sociaal domein en de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente,
* is maatschappelijk betrokken en denkt vanuit het algemene belang,
* heeft gevoel voor maatschappelijke en politiek/bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen,
* heeft een positief-kritische houding,

* kan het voortouw nemen en actief samenwerken,
* communiceert vraaggericht en resultaatgericht,
* staat open voor de meningen vanuit de leden van lokale adviesraden en de samenleving,
* heeft bij voorkeur ervaring met burger-/clientenparticipatie,
* woont bij voorkeur in een van de zeven gemeenten in Noordwest-Friesland.

Solliciteren

Vragen over deze functie en/of uw aanmelding met CV kunt u voor 15 oktober 2015 sturen naar kunt dhr. H. Zondervan via secretariaat@sozawe-nw-fryslan.nl. Vermeld in de onderwerpregel van de e-mail: t.a.v. dhr. H. Zondervan - Ledenwerving Adviesraad.

De gesprekken met een Instellingscommissie zijn gepland vanaf 19 oktober.