Klein chemisch afval


Klein chemisch afval

Klein chemisch afval, kortweg KCA genoemd, bestaat hoofdzakelijk uit producten die giftig, brandgevaarlijk of op een andere manier schadelijk zijn. Lever deze stoffen dus apart in.

Hierbij kunt u denken aan: batterijen, accu's, verf, lijm, bestrijdingsmiddelen en olieproducten (bijvoorbeeld lampenolie). Maar ook oude of overtollige medicijnen vallen onder KCA. Deze producten mogen dus niet bij het restafval. Lege verpakkingsmaterialen van deze stoffen horen echter niet
bij het KCA. Lege kartonnen doosjes horen bijvoorbeeld bij het oud papier en lege medicijnflesjes horen in de glasbak. Een leeg verfblik hoort in het restafval.

De scheidingsregel van de glasbak is verruimd verpakkingen met (resten van) producten en doppen/deksels mogen in de glasbak, maar verpakkingen die op de KCA-lijst staan (zoals halflege nagellak- en medicijnflesjes) mogen nooit niet in de glasbak.

Bewaren en wegbrengen van KCA

KCA bewaart u thuis in de milieubox. Heeft u nog geen milieubox of is uw milieubox vol? Neem dan contact op met SYP (Service Ynformaasje Punt) via 0900 210 0 215. Op http://www.milieucentraal.nl vindt u de locaties waar u uw volle milieubox kunt legen. Dit is meestal op de milieustraat of op
de halteplaats van de KCA-wagen.

Overige inzamelpunten

Oude of overtollige medicijnen kunt u ook inleveren bij de apotheek. Batterijen kunt u inleveren bij alle winkels en bedrijven die (producten met) batterijen verkopen. Op www.legebatterijen.nl vindt u met behulp van uw postcode een inleverpunt bij u in de buurt.