Cao overleg ING Bank voortgezet | CNV Dienstenbond


Tijdens het cao overleg bij ING Bank zijn stappen gemaakt op het gebied van arbeidsmarktfit en flex. Het sociaal plan, de loonsverhoging, de positie van medewerkers in de laatste fase van hun werkzame leven, mantelzorg en werkdruk behoeven nog nader overleg.

De contouren rondom het thema arbeidsmarktfit in de nieuwe cao ING Bank worden steeds duidelijker. De bedoeling is dat iedere ING-er op termijn zowel een plan A (hoe blijf ik aan het werk in mijn functie), als een plan B (hoe blijf ik aan het werk bij ING Bank) als een plan C ( hoe kom ik aan
het werk buiten ING Bank). Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat iedereen naar buiten moet, maar juist dat je klaar bent voor de toekomst.

Ook zijn er afspraken gemaakt over uitzendkrachten. Nogmaals is bevestigd dat payrolling niet meer plaatsvindt. En er zijn afspraken gemaakt over beloning en het gebruik maken van enkele instrumenten van het sociaal plan door uitzendkrachten (en dat geldt natuurlijk niet voor uitzendkrachten
die 2 weken aan het werk zijn). Met medezeggenschap, ING Bank, CNV en andere vakorganisaties wordt er beleid ontwikkeld wanneer uitzendkrachten ingezet kunnen worden.

Over het sociaal plan en de loonsverhoging zijn wij het nog niet eens. De volgende keer komt dit aan de orde. Dat geldt ook voor de onderwerpen de positie van medewerkers in de laatste fase van hun werkzame leven, mantelzorg en werkdruk.
Het is nog steeds de ambitie dat er eind volgende week een nieuwe cao en sociaal plan is. Vanzelfsprekend houden wij jou op de hoogte.

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij je onderhandelaar Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl).

Terug