Herinrichting Burgemeester de Meesterstraat en Havenkade


Herinrichting Burgemeester de Meesterstraat en Havenkade

Op maandag 5 oktober start de reconstructie van de Burgemeester de Meesterstraat en de Havenkade door Hoornstra-Ophof Infra bv in opdracht van de gemeente Harderwijk. De Burgemeester de Meesterstraat en de Havenkade vormen een belangrijke verkeersader in Harderwijk. De herinrichting van deze
straten zorgt voor een goede en verkeersveilige ontsluiting van de nieuwe woongebieden De Kades, Stadswerven (Waterfront) en een aantrekkelijke stadsentree vanuit de N302. Om de verkeersoverlast zo veel mogelijk te beperken vinden de werkzaamheden gefaseerd plaats.

In de eerste fase wordt gedurende drie weken aan de zijde van de zeebuurt gewerkt. Na deze drie weken wordt de zijde van het waterfront opgepakt, dit is de 2e fase. Tijdens fase 1 en 2 kan het verkeer gewoon in twee richtingen plaatsvinden.

Op 17, 18 en 19 november is de gehele weg volledig afgesloten. In deze 72 uur wordt al het asfaltwerk gedaan en een rotonde gemaakt op de kruising met de Lelykade.Tijdens deze 72 uur wordt al het verkeer omgeleid. Dit wordt met duidelijke bebording aangegeven!.

Verbetering waterkwaliteit

Naast de herinrichting van de Burgemeester de Meesterstraat en Havenkade wordt ook een ondergrondse waterverbinding tussen de Friesegracht, Vissershaven en de Lelyhaven gerealiseerd, om de waterkwaliteit in de Vissershaven en Lelyhaven te verbeteren. De beide havens zijn nu doodlopend en
worden niet of nauwelijks voorzien van vers water. Om de waterkwaliteit in de toekomst te kunnen garanderen, wordt er nu op voorhand al een waterverbinding gerealiseerd om straks niet voor een tweede keer de straten open hoeven te breken.

Tijdstip werkzaamheden

De werkzaamheden vinden in fasen plaats:

* Werkzaamheden Burgemeester de Meesterstraat 5 oktober t/m 23 november.
* Werkzaamheden Ondergrondse waterverbindingen 23 november t/m 21 december.

Met bewegwijzering en/of verkeersregelaars wordt op locatie aangegeven wat alternatieve routes zijn. Informatie is ook te vinden op harderwijk.nl/reconstructie.