Herontwikkeling Cohenlaan


30-09-2015

De gemeente verkoopt het braakliggend terrein aan de Cohenlaan in Tuindorp-oost. Het voormalig schoolterrein is niet meer nodig voor onderwijs. In het vandaag vastgestelde startdocument is beschreven dat een maatschappelijke bestemming of woningbouw passend zijn.

Uit de wijkraadpleging komt de behoefte aan geschikte woningen voor ouderen naar voren. De Cohenlaan lijkt ook geschikt voor collectief opdrachtgeverschap (CPO), waarbij veel ruimte is om de buurt te betrekken bij ontwerpproces en uiteindelijk gebruik. Met een `tender' zal de gemeente uit
inschrijvingen van marktpartijen het beste plan selecteren. Bij deze tender geeft de gemeente beperkte randvoorwaarden mee, waaronder de kwaliteit van het plan, de hoogte van de grondbieding, de duurzaamheidsambitie en de wijze waarop bewoners worden betrokken.

Betrokkenheid omwonenden
Omwonenden krijgen voorafgaand aan de tender de ruimte om vanuit hun woonomgeving aandachtspunten mee te geven voor de herbestemming van deze locatie. Deze komen als bijlage bij de tender, zodat geinteresseerde marktpartijen hier al bij inschrijving rekening mee kunnen houden.
De gemeente organiseert nog een informatieavond voor omwonenden. Daarna start de officiele vraag aan geinteresseerde partijen. In 2016 wordt aan de selectie en planvoorbereiding gewerkt. Ook dan is er aandacht voor participatie. Na de afronding van planologische procedure kan vermoedelijk in
2017 worden gebouwd.